Repetities

 

De repetities van "De Woudklank" vinden elke dinsdagmiddag plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in de "Oranjewoudflat" te Heerenveen.

 

We starten altijd met inzing oefeningen om de stem op te warmen en de tong los te maken. Onze dirigent, Lars Mulder, weet hiervoor altijd leuke oefeningen te bedenken. Dan begint het repeteren van de muziek voor het concert waar wij op dat moment naar toe werken. Het koor krijgt hierbij van de dirigent heel bruikbare technieken om het zingen te vergemakkelijken. De sfeer is altijd goed, positief en zeer enthousiast.

Daar waar een passage lastig is voor een bepaalde stemsoort weet Lars door zijn aanwijzingen deze vlot te trekken.

 

Hoe langer het koor met bepaalde muziek aan het repeteren is hoe meer muzikaliteit de dirigent weet toe te voegen. Zo ontwikkelt een muziekstuk van ‘noten’ naar ‘muziek’.

Ook het prachtige pianospel van onze dirigent is een onmisbaar onderdeel van de repetitiemiddag.

 

Om 15.00 uur pauzeren we en kunnen we de koffie/thee inschenken, soms als er iemand jarig is geweest, staat er ook wat lekkers klaar. De jubilaris trakteert en wordt met een zelf gekozen lied door het gehele koor toegezongen. 

Na ca. 15 minuten is de vaak gezellige pauze weer voorbij en gaan we verder met oefenen en repeteren.

 

Het zijn middagen waarop hard gewerkt wordt en waar iedereen na afloop tevreden weer naar huis gaat.

 

Ons zangseizoen loopt globaal vanaf begin september tot aan eind mei. Voor meer details over tijden enz. graag de AGENDA raadplegen